Livrare si retur

LIVRAREA

Vanzatorul livreaza bunurile achizitionate de catre Cumparator prin curierat rapid, in sistem door-to-door.

Comanda se livreaza exclusiv prin curierat rapid, alte modalitati de transmitere a acesteia fiind neagreate de catre noi. Asadar comanda NU SE RIDICA DE LA SEDIU!

Site-ul www.ogrcrew.com nu detine magazin fizic. Produsele se achizitioneaza strict online. In functie de produsele comandate termenul de livrare este specificat pentru fiecare produs in parte. Comanda ajunge la tine in 24-48 de ore dupa ce o predam curierului. Din momentul in care coletul este predat curierului se emite un cod de urmarire a coletului AWB si starea livrarii poate fi verificata aici: https://app.urgentcargus.ro/Private/Tracking.aspx

Termenul de livrare va fi specificat in e-mailul de confirmare a comenzii si se poate diminua sau prelungi in functie de conditiile meteorologice sau in functie de sarbatorile legale. Detalii despre aceste inconveniente vor fi comunicate in timp util.

IMPORTANT! Curierul agreat oficial de catre noi OGR CREW SRL (www.ogrcrew.com), prin intermediul caruia se vor livra comenzile si accepta retururile este Urgent Cargus.

Atat Vanzatorul cat si Curierul garanteaza o ambalare corespunzatoare a produselor.

LIVRAREA PRODUSELOR

Termenele de livrare pentru Comenzile plasate de catre Client pe www.ogrcrew.com pentru produsele afisate pe website sunt urmatoarele:

Comenzile plasate:

Procesarea comenzilor se face luni-vineri dupa ora 17.00, asadar orice comenzi plasate in intervalul orar 00.00 – 17.00 in zilele de luni-vineri sunt procesate in aceeasi zi.

Comenzile plasate in intervalul orar 17.00 – 00.00 sunt procesate a doua zi.

Comenzile plasate in timpul weekendului (sambata-duminica) sau in zilele declarate legal nelucratoare sunt procesate la finalul programului in ziua lucratoare imediat urmatoare.

Din momentul in care comanda ta este procesata si pana la livrarea ei estimam un timp de 5-7 zile (in mod frecvent comanda ajunge mai devreme dar preferam sa ne luam o marja de eroare).

Pret livrare: Costul transportului este unic, pretul acestuia fiind 25 RON – cu livrare oriunde in Romania, indiferent de localitate sau judet. Acest pret este inclus in comanda, in momentul finalizarii acesteia. Pretul transportului este gratuit dacă valoarea totală a comenzii depășește 200 RON.

NOTA: In unele cazuri datorita numarului mare de comenzi livrarea poate dura între 7-10 zile lucrătoare. Te rugam sa ai rabdare. Vrem sa ajunga la tine doar produse de cea mai buna calitate!

Livrarea internationala difera in functie de cantitate si zona.

ROMANIA25 RON

EUROPA: 90 RON / 0.5kg (up to 4 shirts)

Austria (AT) Bulgaria (BG) Germany (DE) Greece (GR) Hungary (HU) Belgium (BE) Czech Republic (CZ) France (FR) Italy (IT) Luxembourg (LU) Monaco (MC) Vatican City (VA) Cyprus (CY) Denmark (DK) Estonia (EE) Finland (FI) Ireland (Rep) (IE) Latvia (LV) Albania AL Andorra (AD) Bosnia and Herzegovina (BA) Switzerland (CH) Gibraltar (GI) Guernsey (Ins.Channel) (GG) Iceland (IS) KV) Liechtenstein (LI) Macedonia (Rep) (MK) Moldova (REP) (MD) Montenegro (ME)

AMERICA DE NORD 130RON /  0.5kg (up to 4 shirts)

Canada (CA) Mexic (MX) United States of America (US)

POLITICA DE RETUR

Toate imaginile produselor prezentate pe site sunt orientative și sunt personalizate la cerere conform ordinului clientului, motiv pentru care sunt scutite de dreptul de returnare / retragere prevăzut la art. 9-15 din OUG 34/2014 cu privire la contractele la distanță și contractele negociate în afara spațiilor comerciale.

Pentru a fi eligibil pentru un retur, produsul trebuie să fie neutilizat și în aceeași stare pe care l-ai primit. De asemenea, trebuie să fie în ambalajul original.

Mai multe tipuri de bunuri sunt scutite de a fi returnate. Bunurile perisabile, cum ar fi alimente, flori, ziare sau reviste, nu pot fi returnate. De asemenea, nu acceptăm produse care sunt bunuri intime sau sanitare, materiale periculoase sau lichide sau gaze inflamabile.

Elemente suplimentare nereturnabile:

Carduri cadou

Produse software descărcabile

Unele produse de sănătate și de îngrijire personală

Pentru a vă completa returnarea, avem nevoie de o chitanță sau de o dovadă a achiziției.

Vă rugăm să nu trimiteți achiziția înapoi producătorului.

Există anumite situații în care se acordă numai rambursări parțiale (dacă este cazul)

Rezervați cu semne evidente de utilizare

CD, DVD, bandă VHS, software, joc video, casetă sau înregistrări de vinil care a fost deschisă

Orice element care nu este în starea inițială, este deteriorat sau lipsesc părți din motive care nu se datorează erorii noastre

Orice element returnat mai mult de 30 de zile după livrare

Rambursări (dacă este cazul)

Odată ce returnarea dvs. este primită și inspectată, vă vom trimite un e-mail pentru a vă anunța că am primit articolul dvs. returnat. De asemenea, vă vom notifica aprobarea sau respingerea rambursării.

Dacă sunteți aprobat, rambursarea va fi procesată și un credit va fi aplicat automat cardului dvs. de credit sau metodei inițiale de plată, într-un anumit număr de zile.

Rambursări întârziate sau lipsă (dacă este cazul)

Dacă nu ați primit încă o rambursare, verificați mai întâi contul bancar.

Apoi, contactați compania dvs. de carduri de credit, poate dura ceva timp înainte ca rambursarea să fie înregistrată oficial.

Apoi contactați banca. Există adesea un timp de procesare înainte ca o rambursare să fie înregistrată.

Dacă ați făcut toate acestea și încă nu ați primit încă rambursarea, contactați-ne la [email protected]

Articole de vânzare (dacă este cazul)

Numai articolele cu preț regulat pot fi rambursate, din păcate articolele de vânzare nu pot fi rambursate.

Schimburi (dacă este cazul)

Înlocuim numai articolele dacă sunt defecte sau deteriorate. Dacă trebuie să faceți schimb pentru același articol, trimiteți-ne un e-mail la [email protected]

Cadouri

Dacă articolul a fost marcat ca cadou atunci când ați fost cumpărat și expediat direct la dvs., veți primi un credit cadou pentru valoarea returnării dvs. După primirea elementului returnat, vă va fi trimis un certificat de cadou.

Dacă articolul nu a fost marcat ca un cadou când a fost cumpărat sau dacă dăruitorul a primit comanda livrată pentru a vă da mai târziu, vom trimite o rambursare donatorului de daruri și el va afla despre întoarcerea ta.

Pentru a vă întoarce produsul, trebuie să ne trimiteți un e-mail la [email protected], completați formularul Return

Veți fi responsabil pentru plata pentru propriile costuri de expediere pentru returnarea elementului dvs. Costurile de expediere nu sunt rambursabile. Dacă primiți o rambursare, costul returnării de transport va fi dedus din rambursare.

În funcție de locul în care locuiți, timpul care poate dura pentru ca produsul dvs. schimbat să vă ajungă la dvs. poate varia.

Dacă expediați un articol de peste 75 USD, trebuie să luați în considerare utilizarea unui serviciu de transport maritim sau asigurarea de transport maritim. Nu garantăm că vom primi elementul returnat.

Schimburi

Cumpărătorul va putea solicita schimbul produsului fără penalități și fără a invoca un motiv în termen de 14 zile calendaristice de la data la care a intrat în posesia fizică a produsului prin completarea formularului de returnare. În cazul în care solicitați un produs mai scump, cumpărătorul va plăti diferența de preț. Dacă se solicită un produs mai ieftin, diferența de preț nu va fi rambursată.

În toate cazurile de returnare sau înlocuire a produselor, costurile de expediere sau de înlocuire vor fi suportate de Cumpărător.

Dacă a fost trimis un alt produs decât cel comandat sau care are alte specificații (dimensiune diferită, culoare diferită etc.), taxele de expediere vor fi suportate de către Vânzător.

Vânzătorul va trimite produsul solicitat pentru returnare numai după cumpărătorul a returnat produsul achiziționat inițial. Renunțarea la cumpărare sau înlocuire va avea loc în termen de 30 de zile de la întoarcere și în următoarele condiții:

– starea produselor trebuie să fie aceeași, să nu fie uzată sau să prezinte semne de uzură sau de consum,

– Produsul trebuie livrat cu toate etichetele și accesoriile corespunzătoare și intacte în starea în care au fost expediate de către vânzător (de exemplu, etichetele nu trebuie rupte sau tăiate, să nu fie purtate, spălate etc.).

În caz contrar, Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza o rambursare sau de a percepe o taxă pentru aducerea produselor într-o condiție de vânzare.

Cumpărătorul are dreptul să opteze o singură dată pentru returnarea sau înlocuirea unui produs. Achiziționarea repetată va fi considerată abuzivă, iar vânzătorul are dreptul să blocheze imediat, temporar sau permanent accesul la contul implicat în abuz.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.